NİĞDE / BOR - Bahçeli Gazi Ortaokulu

Nis

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Matematik Öğretmenliği Bölümü öğrencileri okulumuzu ziyaret ederek öğrencilerimiz arasında Bilgi Yarışması yaptılar, yarışma keyifli ve çekişmeli olarak gerçekleşti. Öğretmen adayı arkadaşlarımıza teşekkür ediyor ve hayatlarında başarılar diliyoruz.

Nis

23 Nisan 1920, Türk milletinin iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi’ nin açıldığı ve Türk Milletinin egemenliğini ilan ettiği tarihtir.                        Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan 1924’te 23 Nisan gününün bayram olarak kutlanmasına karar vermiştir. Bu tarihten 5 yıl sonra 23 Nisan 1929 tarihinde Atatürk bu bayramı çocuklara armağan etmiş ve bu tarihten itibaren 23 Nisan yurt sathında Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlanmaya başlanmıştır. Çocuklara armağan edilen tek evrensel bayram olma özelliği taşıyan 23 Nisan, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin onlara güveninin göstergesidir. Atatürk, dünya tarihinde çocuklara bayram armağan eden tek liderdir.

Mrt

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi, her yıl 18 Mart günü tüm Türkiye'de kutlanılan millî gündür. I. Dünya Savaşı sırasında 18 Mart 1915 tarihinde Osmanlı İmparatorluğu'nun Mustafa Kemal Atatürk'ün komutanlığında zaferiyle sona eren Çanakkale Deniz Savaşları'nın anıldığı gündür.

Atamızı ve silah arkadaşlarını, sevgi ve saygı ile anıyoruz.

Mrt

"Hoşgeldin ayların en güzeli.
Ne güzel demiş Mevlana Hz.

Mrt

Okulumuzda; Özverinin, sevginin ve asaletin kaynağı olmuş başta şehit ve gazi anneleri ile şehit ve gazi eşleri olmak üzere tüm annelerimizin ve kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladık

Ock

"Filistin İçin Bir Not Bırak" Panomuz Öğrencilerimizin Filistin Halkına Yapılan Zulme Karşı Hislerine Tercüman Olmaktadır.

Mevlid-i Nebi Haftası Etkinlikleri kapsamında Peygamberimiz,

İman ve İstikamet konulu videoları öğrencilerimiz ile izledik

Kadın Destek Uygulaması (KADES) - İçişleri Bakanlığı

KADES, kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet, taciz gibi kötü eylemleri biraz da olsun engellemek adına kullanıcılara sunulmuş resmi bir uygulamadır ...